Fraxel Lazer

Fraxel

Η μακροχρόνια έκθεση στον ήλιο οδηγεί στη γήρανση της επιδερμίδας:

εμφάνιση καφέ κηλίδων, ευρυαγγειών, ρυτίδων και σε πιο έντονο στάδιο χαλάρωση της επιδερμίδας . Χαλάρωση λαιμού, πανάδες στο ντεκολτέ και τα χέρια

Fraxel= Fractional Laser

Το FRACTIONAL LASER θεραπεύει με ακρίβεια χιλιάδες μικροσκοπικές περιοχές του δέρματος, χρησιμοποιώντας ακτίνες λέιζερ, οι οποίες διεισδύουν κάτω από την επιφάνεια του δέρματος για να εξαλείψουν τα γερασμένα και αλλοιωμένα κύτταρά του

Πρόκειται για μη επεμβατικό laser αντιγήρανσης που εξιδανικεύεται στην αναδόμηση, ανάπλαση της επιδερμίδας  για διόρθωση ρυτίδων. Μεταβάλει τη δομή του ιστού κάτω από την επιδερμίδα, απομακρύνοντας την περίσσεια μελανίνης και παράλληλα αναπτύσσονται οι συνθήκες, για να αναγεννηθεί το κολλαγόνο και η ελαστίνη

Παράγει χιλιάδες μικροσκοπικές βαθιές στήλες θερμικής ανάπλασης, microthermal ζώνες μέσω των οποίων αποβάλλονται από την επιδερμίδα επιδερμικά κύτταρα με αλλοιώσεις γήρανσης ή χρωματικές αλλοιώσεις

Στοχεύει το 5 εώς και 50 % της επιφάνειας του δέρματος ενώ το υπόλοιπο 50 εώς 95 % παραμένει ανέπαφο και μέσω των ινοβλαστών του οδηγεί στην ταχύτατη επούλωση και αποκατάσταση του δέρματος.

Λειτουργεί με τη μέθοδο της «κλασματικής φωτοθερμόλυσης» που με απλά λόγια σημαίνει πως η ενέργεια του laser εισχωρεί τμηματικά κάτω από το δέρμα, στοχεύοντας στο πρόβλημα και αφήνοντας ανέπαφα υγιή σημεία ανάμεσα στα «χτυπήματα»

Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται;

Η εξαιρετική ακρίβεια της εφαρμογής του FRACTIONAL LASER κάνει τις θεραπείες ασφαλείς όχι μόνο στο πρόσωπο αλλά ακόμα και σε ευαίσθητες περιοχές όπως ο λαιμός, το στήθος και τα χέρια

Γιατί η επούλωση είναι ταχύτατη?

Ταχεία επαναεπιθηλιοποίηση της επιδερμίδας όσο και την αναδόμηση του κολλαγόνου σε βάθη μέχρι και 1.6 μμ.

θεραπεία χρησιμοποιεί τη φυσική διαδικασία επούλωσης για να δημιουργήσει νέο, υγιή ιστό, ο οποίος θα αντικαταστήσει τις ατέλειες της επιδερμίδας όπως, τις ρυτίδες, το μέλασμα, τις δυσχρωμίες, την ακτινική κεράτωση, τις χρωματικές αλλοιώσεις, τις ουλές ακμής και τις χειρουργικές ουλές.

Αναισθησία

Ανώδυνη θεραπεία με τοπική αναισθητική κρέμα που εφαρμόζεται 20 λεπτά πριν από τη διαδικασία Μηχανική ψύξη διοχετεύεται στην περιοχή κατά τη διάρκεια της εφαρμογής, ώστε να ελαχιστοποιείται η τυχόν ενόχληση.

Διάρκεια

Κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 30 λεπτά

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται για το πρόσωπο?

Συνήθως απαιτούνται 2-4 συνεδρίες ανάλογα με την έκταση και την βαρύτητα του προβλήματος με μεσοδιαστήματα 3-6 εβδομάδες.

Η διαδικασία διαρκεί 15-20 λεπτά, χρειάζεται τοπική εφαρμογή αναισθητικής κρέμας ενώ κατά την διάρκεια της θεραπείας διοχετεύεται κρύος αέρας στην περιοχή της εφαρμογής κάνοντας την θεραπεία πολύ καλά ανεκτή.

Οι θεραπείες είναι αθροιστικές και μπορούν να γίνουν και σε μεγαλύτερα μεσοδιαστήματα με πιο αργά ωστόσο αποτελέσματα.

Πως θα είναι το δέρμα του προσώπου αμέσως μετά την θεραπεία?

ίσως παρουσιαστεί ερυθρότητα και ήπιο οίδημα το οποίο μπορεί να διαρκέσει από 24-72 ώρες ανάλογα με τo βάθος της θεραπείας. Με τη χρήση makeup η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες μπορεί να είναι άμεση.

Ποιά είναι τα αποτελέσματα και τα οφέλη της θεραπείας?

Βελτιώνει τον τόνο του δέρματος και το μέγεθος των πόρων. Ομαλοποιεί τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια. Σβήνει τις ανεπιθύμητες καφέ κηλίδες. Ομαλοποιεί την εμφάνιση από σημάδια ακμής και μετεγχειρητικές ουλές

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και προοδευτικά.

Το δέρμα από τις επόμενες κίολας ημέρες φαίνεται πιο λαμπερό και υγιές ενώ προοδευτικά, καθώς οι βαθύτερες στιβάδες του δέρματος συνεχίζουν την επούλωση με την ενεργοποίηση των ινοβλαστών και την παραγωγή νέου κολλαγόνου το δέρμα βελτιώνεται σταδιακά και σε 2-3 μήνες είναι πιο λείο, λαμπερό και πιο σφριγηλό ενώ διορθώνονται εξαιρετικά τόσο οι λεπτές όσο και οι βαθύτερες ρυτίδες του προσώπου.

Το δέρμα αποκτά μια νεανική και φρέσκια όψη. Ο μηχανισμός επούλωσης του τραύματος ενεργοποιείται, εκλύονται αυξητικοί παράγοντες και παράγεται νέο κολλαγόνο με αποτέλεσμα την εμφανή αντιγήρανση. Τα αποτελέσματα της θεραπείας διαρκούν από 8 μήνες έως 1 χρόνο. Προτείνεται ετήσια συντήρηση.

Αντενδείξεις

Τοπική δερματική ή συστηματική φλεγμονή, κύηση ή γαλουχία, ενεργός έρπητας

Προφυλάξεις μετά την θεραπεία

Είναι εγκεκριμένο σύστημα από το FDA; Αμερικάνικος Οργανισμός Φαρμάκων

Έχει λάβει έγκριση από τον FDA για τις παρακάτω ενδείξεις: Ρυτίδες γύρω από τα μάτια (περιοφθαλμικές ρυτίδες). Σημάδια από τον ήλιο και την ηλικία (πανάδες). Σκούρες κηλίδες και μέλασμα (μάσκα εγκυμοσύνης). Ουλές ακμής και μετεγχειρητικά σημάδια ή ουλές. Skin Resurfacing.

Πριν και Μετά τη Θεραπεία

Το δέρμα μετά από την θεραπεία Fraxel Laser είναι πολύ ευαίσθητο στον ήλιο. Για τον λόγο οι θεραπείες αποφεύγονται τους καλοκαιρινούς μήνες και τον υπόλοιπο χρόνο είναι απαραίτητη η χρήση αντηλιακού υψηλού δείκτη προστασίας. Πρέπει να αποφεύγεται η απευθείας έκθεση στον ήλιο κατά τη διάρκεια της επούλωσης και για τρεις μήνες το λιγότερο μετά την τελευταία θεραπεία.

Το πρώτο 24ωρο καλό είναι να αποφεύγεται η έντονη σωματική δραστηριότητα γιατί τυχόν εφίδρωση μπορεί να δημιουργήσει σπυράκια από διόγκωση των ιδρωτοποιών αδένων.