Αποτρίχωση Laser

Το σύστημα GentleLase Pro U του οίκου Candela Laser Corporation αποτελεί την εξέλιξη στην αποτρίχωση με Laser Αλεξανδρίτη το οποίο είναι το τελευταίο μοντέλο laser 4ης γενιάς της καταξιωμένης Αμερικανικής εταιρείας  , με πιστοποίηση από το FDA. Εκπέμπει εστιασμένο, μονοχρωματικό φως (δέσμη laser) στα 755nm, που είναι και το πλέον ενδεδειγμένο μήκος κύματος για αποτρίχωση. Οι βελτιωμένες δυνατότητες του GentleLase Pro U, δίνουν τη δυνατότητα της επιλεκτικής καταστροφής των κυττάρων που είναι υπεύθυνα για την επανέκφυση των τριχών μέσω της αύξησης της θερμοκρασίας του τριχικού θύλακα, ενώ ταυτόχρονα η γύρω περιοχή της επιδερμίδας παραμένει ανεπηρέαστη.

Η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα αποτελεί παρελθόν, πλέον για γυναίκες και άνδρες, με ανωδυνη εφαρμογη χαρη στον εξαιρετικα μικρό χρόνο μέσα στον οποίο εκτελείται ο κάθε παλμός του laser (έως και 3 ms*). Ενδεικτικά ένα ζευγάρι full πόδια ολοκληρώνεται σε 30 λεπτά ενώ άλλες μικρότερες περιοχές ολοκληρώνονται σε διάστημα λίγων λεπτών. Η ταχύτητα λειτουργίας του μηχανήματος μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 2 Hz (2 shots το δευτερόλεπτο), άλλο ένα χαρακτηριστικό που το καθιστά μοναδικό στο είδος του.

Ο αριθμός των συνεδριών  εξαρτάται απο την περιοχή του σώματος που υποβάλλεται σε θεραπεία ,το χρώμα του δέρματος ,την τραχύτητα της τρίχας ,αλλα και από υποκείμενες συνθήκες ,όπως το φύλο η τυχόν προβλήματα (πχ πολυκυστικές ωοθήκες). Δεδομένου οτι η ανάπτυξη των τριχών συντελείται σε 3 φάσεις (αναγενής,καταγενής,τελογενής) χρειάζονται πολλαπλες συνεδρίες για να μπορέσει να ανακοπεί οριστικά ο κύκλος της τρίχας στη φάση που πρέπει δηλαδή στην αναγενή.